Instalation

Problems with installing OpenKM? No problemo, the solution is closer than you think.
Forum rules
Please, before asking something see the documentation wiki or use the search feature of the forum. And remember we don't have a crystal ball or mental readers, so if you post about an issue tell us which OpenKM are you using and also the browser and operating system version. For more info read How to Report Bugs Effectively.
Post Reply
jllort
Moderator
Moderator
Posts: 11512
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: Instalation

Post by jllort »

* I suggest delete the tomcat folder and start the installation process again
* You should use MySQL, MariaDB, SQL Server, PostgreSQL or Oracle database for production environments. Our suggestion in ubuntu 20.04 is Mariadb

Code: Select all

sudo apt-get install mariadb-server
https://docs.openkm.com/kcenter/view/ok ... ngdatabase
polaroq
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
Joined: Sat Jul 19, 2014 3:15 pm

Re: Instalation

Post by polaroq »

Hi,
I have same problem. Installing on Ubuntu 20.04 and MySQL 8.0, installed from Ubuntu repositories, server working well with other applications.
OpenKM does not connect to MySQL, and so tables are not created. In my several attempts I got database populated and access once, but as soon as the machine is restarted OpenKM never again gains dbase connection.
Tried installing in Windows 10, also with MySQL, but there the service OpenKM does not even start, giving an error 'Incorrect function'.
Installing with H2 works without problem, and survives restarting.
Replacing .war file in Tomcat with last version (6.3.9) result in same problems.
I would appreciate some help, thanks.
jllort
Moderator
Moderator
Posts: 11512
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: Instalation

Post by jllort »

* stop openkm
* delete al file in the logs folder
* start openkm
* take a look at the full stack error in the openkm.log file ( share here )

Usually issue happens because by choosen enable SSL connection to mysql connection -> take a look here https://docs.openkm.com/kcenter/view/ok ... oting.html ( but may be it is another reason )
Post Reply