JasperReport Template doesn't show Persian characters

OpenKM has many interesting features, but requires some configuration process to show its full potential.
Forum rules
Please, before asking something see the documentation wiki or use the search feature of the forum. And remember we don't have a crystal ball or mental readers, so if you post about an issue tell us which OpenKM are you using and also the browser and operating system version. For more info read How to Report Bugs Effectively.
Post Reply
mamad
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 85
Joined: Mon Jun 25, 2018 5:13 am

JasperReport Template doesn't show Persian characters

Post by mamad » Mon Feb 04, 2019 8:53 am

Hi,
i wrote an SQL based Jasperreport template using IReport tools which retrieve some fields from database. Some record inside database are in Persian language (Persian is RTL).Problem is that when i execute the query inside openkm, nothing shows(just some blank space) in the corresponding records to the Persian language terms while these fields shows in the Preview tab of IReport.
You can see it in the attached image.

Imag1 - Preview Tab of IReport tool :
1 (1).png
Image2 - Execution of report inside openkm :
2.png

jllort
Moderator
Moderator
Posts: 10547
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: JasperReport Template doesn't show Persian characters

Post by jllort » Thu Feb 07, 2019 7:01 pm

Do you have the font what are using in the report installed into the openkm server? Take a look into the log of the server. Another problem might be the text is greater than the square space, sometimes is the space is not enought the ireport does not shown anything in the field.

I suggest take a look into the catalina.log file when you are executing the report, looking for some error or warning.

mamad
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 85
Joined: Mon Jun 25, 2018 5:13 am

Re: JasperReport Template doesn't show Persian characters

Post by mamad » Tue Feb 12, 2019 6:03 am

thanks for your reply
I use the default fonts of IReport for this fields (Arial,SansSerif,Serif,..) but problem still remains
also check the square space and thats OK too
And About the log file :
I check log files inside tomcat-8.5.24/logs folder but no new log file generated when i executed report(i delete all logs before execution).
I think this problem does not relates to the font because i use one of the default fonts and the result is ok inside preview tab of IReport.

jllort
Moderator
Moderator
Posts: 10547
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: JasperReport Template doesn't show Persian characters

Post by jllort » Wed Feb 13, 2019 7:38 pm

Must be sure you have in the server these fonts installed, anyway when fonts are missing the report is not executed and raised an error about the missing font.

I suspect you have another kind of error, can you try with another format of the report like CSV, sure there will be shown the real data created.
You are making SQL report.
What is the report charset? I think should be UTF-8

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests