Preview not working

OpenKM has many interesting features, but requires some configuration process to show its full potential.
Forum rules
Please, before asking something see the documentation wiki or use the search feature of the forum. And remember we don't have a crystal ball or mental readers, so if you post about an issue tell us which OpenKM are you using and also the browser and operating system version. For more info read How to Report Bugs Effectively.
Post Reply
sunil
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 20
Joined: Wed Sep 02, 2015 1:47 pm

Preview not working

Post by sunil » Wed Apr 20, 2016 11:51 am

Had installed OpenKM 6.3 on windows server 2012.

Configurations seems fine.

I have tried to run all dependencies like convert.exe, pdf2swf.exe and open office services, all are working perfectly fine but when i click on any document (pdf or tiff or anyother), its showing starting conversion but then nothing happened. I tried everything but didn't got any solution.

Anyone who can help me with this???

Please reply ASAP.

jllort
Moderator
Moderator
Posts: 9900
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: Preview not working

Post by jllort » Sat Apr 23, 2016 10:32 am

A screenshot is welcome to understanding what are you watching in your screen. Did you have adobe flash players installed in your browser ? and is running ?
Which browser are you using ?
At Administration / Configuration which is the value of the parameter named "system.previewer"
Take a look at catalina.log file for some error while trying to preview the document ?
Is your PDF a big size one ?

Do you have acrobat reader installed, in case afirmative, you can enable from profiles the option "Acrobat plugin preview" ( but that means all users should have acrobat reader installed, otherwise will not be able to previewing anything ).

saman_s1
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 9
Joined: Thu Nov 16, 2017 2:05 pm

Re: Preview not working

Post by saman_s1 » Mon Dec 04, 2017 8:24 am

Hi,
I have a same problem, the openkm preview tab just shows pdf, and MS.office file like docx, dox, xlsx, ... wil not show at preview tab, also nothing shows in the properties tab as thumbnail. "Edited": also image will not shows in preview tab.

Here is more info:
-nothing shows in catalina.log while preview.
-the files are less than 1MB.
-system.previewer Select flexpaper
-flash player installed an enable on browser

-openkm has been installed on ubuntu server16.04 and openkm version attached.
-openkm configuration check attached.
-catalina log after restart tomcat attached.

let me know if you need more info.
thanks.
Attachments
version.jpg
openkm version
version.jpg (23.86 KiB) Viewed 444 times
starting conversion.jpg
starting convertion
configuration.jpg
configuration check
configuration.jpg (20.13 KiB) Viewed 444 times
catalina.log.zip
catalina log after restart tomcat
(3.26 KiB) Downloaded 4 times

jllort
Moderator
Moderator
Posts: 9900
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: Preview not working

Post by jllort » Tue Dec 05, 2017 5:57 pm

In the log is not shown any stack tracke error while trying to preview not PDF files ( for example word ones ). Please try to share with us the catalina.log where you have been trying to preview a document, you have sended the log file until the server has started we need something else. Should be shown and error there.
Check if you have a soffice application running after openkm is started

Code: Select all

ps ax | grep soffice

saman_s1
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 9
Joined: Thu Nov 16, 2017 2:05 pm

Re: Preview not working

Post by saman_s1 » Sat Dec 09, 2017 3:45 am

thansk for your response,
but I say that while openkm try to preview a word file for example, nothing shows in catalina.log !! also the same for txt or pdf file (that it shows preview), I mean while preview any type file nothing happen to catalina.log.

and here is soffice process:
#ps aux | grep soffice
openkm 2607 0.0 0.0 14224 1092 pts/0 S+ 07:09 0:00 grep --color=auto soffice
root 24103 0.0 0.8 856408 66384 ? Sl Dec04 0:01 /usr/lib/libreoffice/program/soffice.bin -accept=socket,host=127.0.0.1,port=2002;urp; -env:UserInstallation=file:///home/openkm/tomcat-7.0.61/temp/.jodconverter_socket_host-127.0.0.1_port-2002 -headless -nocrashreport -nodefault -nofirststartwizard -nolockcheck -nologo -norestore
root 24104 0.0 0.0 0 0 ? Z Dec04 0:00 [soffice.bin] <defunct>

is there more log file to check ?

jllort
Moderator
Moderator
Posts: 9900
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: Preview not working

Post by jllort » Sat Dec 09, 2017 5:21 pm

for previewing txt or PDF files is not necessary the soffice service, should be previewed itself without any conversion process. This is not the case for previewing word document. See that your soffice says is defunt. Close OpenKM and look if there's still a defunc soffice running ( might be the reason why newer in not waking up ).
root 24104 0.0 0.0 0 0 ? Z Dec04 0:00 [soffice.bin] <defunct>

saman_s1
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 9
Joined: Thu Nov 16, 2017 2:05 pm

Re: Preview not working

Post by saman_s1 » Mon Dec 11, 2017 5:35 am

after close openkm it is still the same:

ps ax | grep soffice:

24103 ? Sl 0:02 /usr/lib/libreoffice/program/soffice.bin -accept=socket,host=127.0.0.1,port=2002;urp; -env:UserInstallation=file:///home/openkm/tomcat-7.0.61/temp/.jodconverter_socket_host-127.0.0.1_port-2002 -headless -nocrashreport -nodefault -nofirststartwizard -nolockcheck -nologo -norestore
24104 ? Z 0:00 [soffice.bin] <defunct>

then restart the tomcat :

19964 ? Sl 0:00 /usr/lib/libreoffice/program/soffice.bin -accept=socket,host=127.0.0.1,port=2002;urp; -env:UserInstallation=file:///home/openkm/tomcat-7.0.61/temp/.jodconverter_socket_host-127.0.0.1_port-2002 -headless -nocrashreport -nodefault -nofirststartwizard -nolockcheck -nologo -norestore
19965 ? Z 0:00 [soffice.bin] <defunct>

jllort
Moderator
Moderator
Posts: 9900
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: Preview not working

Post by jllort » Wed Dec 13, 2017 10:32 pm

You should stop OpenKM and if there's some soffice.bin running, kill it. Seems for some reason while stopping tomcat has not been stopped the soffice process.

saman_s1
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 9
Joined: Thu Nov 16, 2017 2:05 pm

Re: Preview not working

Post by saman_s1 » Sun Dec 17, 2017 9:42 am

when I stop the openkm the also "soffice.bin" process killed and again when Start the openkm this will appear again
8142 ? Z 0:00 [soffice.bin] <defunct>
and it will not killed by "kill -9 command"

any other solution ?

jllort
Moderator
Moderator
Posts: 9900
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: Preview not working

Post by jllort » Sun Dec 17, 2017 4:23 pm

Do you have installed OpenKM in a OS with desktop qui ?
After killing the soffice service is started another inmediatelly ?
Remember, if you are not using OpenKM 6.3.4 ( only available compiling the source code -> branch 6.3-dev ) the preview feature will require adobe flash player support from browser point of view.
When you trying to preview a word document, what kind of error is shown in the catalina.log file ( only are insterested in the stack trace of the error, please do not share with us the entire catalina.log file ).

saman_s1
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 9
Joined: Thu Nov 16, 2017 2:05 pm

Re: Preview not working

Post by saman_s1 » Wed Dec 20, 2017 7:48 am

Do you have installed OpenKM in a OS with desktop qui ?
- No, it is installed on ubuntu server without gui,
After killing the soffice service is started another inmediatelly ?
- No, the process will not killed, it is still alilve, with same PID.
adobe flash player support from browser point of view.
- Adobe flash player has been installed and enable, on chrome, firefox, and some other.
what kind of error is shown in the catalina.log file
- There is no error, warning, or any kind of log in catalina.log, when try to preview word document. nothing add to the catalina.log file.

jllort
Moderator
Moderator
Posts: 9900
Joined: Fri Dec 21, 2007 11:23 am
Location: Sineu - ( Illes Balears ) - Spain
Contact:

Re: Preview not working

Post by jllort » Thu Dec 21, 2017 7:37 am

Choose a .doc file and then from toolbar try to downloading as pdf. Here might happens two things or it goes right or must show some error in the log.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests